Kaerahelbe-lihapallid

0,5 kg hakkliha
1 hakitud sibul
1 kl kaerahelbeid
1 muna
1 tl kuivatatud punet
sool
pipar
0,5 kl vett
kaerajahu pallide veeretamiseks
õli praadimiseks

Kaste:
2 viiludeks lõigatud tomatit
1 tl kuivatatud basiilikut
1 kl kaerapiima
sool
pipar
maitseroheline

  • sega peened (kohviveskis peenestatud) kaerahelbed hakkliha, lahtiklopitud muna, vee ja maitseainetega. 
  • sega tainas korralikult läbi, veereta pallid kaerajahus. 
  • pruunista pallid õliga pannil praeahjus või pliidil (keera ka teine külg). 
  • pane tomatilõigud ja peenestatud basiilik lihapallide peale, kuumuta veel mõni minut ja vala üle soola ja pipraga maitsestatud kaerapiimaga. 
  • hauta 5-10 minutit. 
  • lauale anna kartulitega ja riputa peale maitserohelist.


Kodutohter jaanuar 2010

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar