Ameerika õunapirukas

Taigen: 
 
4,75 dl jahu
1 tl soola
200 g võid
60 ml külma vett

Täidis:

 
6 suure õuna viilud
80 ml suhkrut
60 ml jahu
1/4 tl jahvatatud kaneeli
1 spl võid

  • Segada täidise kuivained ja puistata õunaviiludele. 
  • Panna segu ööseks külmkappi. 
  • Segada jahu ja sool. 
  • Lisada tükeldatud või ja hakkida maisiterade sarnaseks puruks. 
  • Lisada külm vesi ja segada palliks (võib teha köögikombainis). 
  • Panna taignapall 20 minutiks külmkappi. 
  • Jagada taigen kaheks osaks ja rullida mõlemast osast 9 tollise läbimõõduga ketas.
  • Panna ühele kettale õunasegu ja kuhja otsa 1 spl võid, katta pealt teise kettaga.
  • Pigistada kahvliga servad kinni ning lõigata piruka ülaotsa auru läbipääsemiseks pilud.
  • Määrida pirukas pealt kohvikoorega ja puistata üle raesuhkruga. 
  • Küpsetada 10 minutit 205 C juures ja seejärel 30-40 minutit 175 C juures.