4,75 dl jahu
1 tl soola
200 g võid
60 ml külma vett
Täidis:
6 suure õuna viilud
80 ml suhkrut
60 ml jahu
1/4 tl jahvatatud kaneeli
1 spl võid
- Segada täidise kuivained ja puistata õunaviiludele.
- Panna segu ööseks külmkappi.
- Segada jahu ja sool.
- Lisada tükeldatud või ja hakkida maisiterade sarnaseks puruks.
- Lisada külm vesi ja segada palliks (võib teha köögikombainis).
- Panna taignapall 20 minutiks külmkappi.
- Jagada taigen kaheks osaks ja rullida mõlemast osast 9 tollise läbimõõduga ketas.
- Panna ühele kettale õunasegu ja kuhja otsa 1 spl võid, katta pealt teise kettaga.
- Pigistada kahvliga servad kinni ning lõigata piruka ülaotsa auru läbipääsemiseks pilud.
- Määrida pirukas pealt kohvikoorega ja puistata üle raesuhkruga.
- Küpsetada 10 minutit 205 C juures ja seejärel 30-40 minutit 175 C juures.