600–700 g tatrajahu
500 ml keefirit või hapupiima
1 muna
1 tl soola
1 tl soodat
1 sl suhkur
500 ml keefirit või hapupiima
1 muna
1 tl soola
1 tl soodat
1 sl suhkur
- Sega keefir, muna ja sool.
- Järk-järgult lisa soodaga segatud jahu, kuni moodustub tihke tainas.
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
- Karaskit võib küpsetada nii õhema plaadikoogina kui teha vormis nagu leiba.
- Sellest sõltub ka küpsetusaeg, leivana küpsetades kulub tund või isegi rohkem.
- Lase karask pealt pruuniks küpseda, seejärel kata vorm fooliumiga, et vältida pealt kõrbemist, nii jääb karask mahlasem.
- Ahjusooja karaskit võib hakata kohe sööma, kuid veidi jahtunult on teda parem lõigata.
- Maitseb hästi koorevõist, kõrvitsaseemneõlist, küüslaugust, tillist, piprast ja soolast tehtud maitsevõiga.
Õhtuleht 08.03.2014
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar