Gluteenivaba kook


10 muna
2 1/2 dl suhkrut
1 1/2 dl tumedat kakaopulbrit 

Täidis:

75 g sissetehtud kirsse
1 purk aprikoosikonservi
4 dl vahukoort
3 sl suhkrut
50 g tumedat sokolaadi
1 purk puuviljakonservi (katteks)


  • Löö munad lahti, munavalged ja rebud eraldi.
  • Jälgi, et valge hulka ei satuks kollast!
  • Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
  • Vahusta rebud suhkruga, nii et saad paksu vahuse segu. 
  • Ettevaatlikult segades lisa sinna läbi sõela kakaopulber. 
  • Sega ka munavalgevaht rebu-kakaovahu hulka.
  • Laota taigen õhukese kihina kahele ah­juplaadile küpsetuspaberi peale.
  • Küpseta koogiplaate ringöhuahjus 200° temperatuuril 20 min.
  • Lase ahjust võetud koogiplaadid jahtu­da ja lõika pooleks.
  • Valmista täidis: tükelda kirsid ja apri­koosid, vahusta koor suhkruga, riivi soko­laad peeneks.
  • Pane kook serveerimisvaagnal kokku. 
  • Määri alumisele koogikihile vahukoort ning pane peale tükeldatud aprikoose ja kirsse.
  • Aseta järgmine plaat peale ja korda sama. 
  • Koogipinnale määri vahukoort ning kaunista sokolaadilaastude ja konserv­puuviljaga.