Biskviittainas:
5 muna,
5 sl suhkrut,
5 sl tatrajahu,
1 tl vanillisuhkrut
Kreem:
300 g vahukoort,
200 g kohupiima,
300 g jõhvikamoosi,
suhkrut,
- Vahusta munad, puista sinna suhkur ja sõelu juurde jahu.
- Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus, kuni biskviit on kuldpruun ning peale koputades kumiseb kergelt.
- Eemalda biskviit küpsetuspaberilt ja keera soojalt rulli.
- Lase jahtuda.
- Paisuta želatiin külmas vees ja seejärel sulata kuumaveevannis.
- Tõsta jahtuma.
- Vahusta kohupiim koorega.
- Nõruta moos ja sega kohupiimaga.
- Lisa peenikese joana pidevalt segades ka jahtunud želatiin.
- Lahjenda pisut moosist nõrgunud vedelikku ja immuta sellega lahtirullitud biskviiti.
- Määri biskviidile juba tarretuma hakkav kohupiimakreem ja lase veidi taheneda.
- Keera biskviit taas rulli ja pane jahedasse maitsestuma.
Õhtuleht 08.03.2014
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar