2 kl kaerakliisid
0,5 kl nisujahu
200 g võid või küpsetusmargariini
0,75 kl suhkrut
2 muna
2 sl vett
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
Kate:
3 kl tükeldatud
õunu
0,5kl suhkrut
0,5 kl
kaerapalle (või röstitud kaerahelbeid)
3 sl piima
1 muna
1 sl suhkrut
kaneel
- Hõõru pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sool, seejärel küpsetuspulbriga segatud kaerakliid koos jahuga ning vesi.
- Lase tainal külmas paar tundi paisuda, aseta vormi põhja, jäta ääris.
- Pane peale suhkru ja kaneeliga segatud õunatukid ning pane 240kraadisesse kuumusesse küpsema.
- Kui õunad on peaaegu pehmed, riputa peale kaerapallid, mis on veeretatud muna-piima-suhkrusegus.
- Kui kaerapalle pole käeparast, sobib peale panna ka jämedaid röstitud kaerahelbeid.
- Küpseta, kuni kook muutub pealt kollakaks.
- Süüa võib soojalt või külmalt piimaga.