Kaeraklii-õunakook

Põhi:
2 kl kaerakliisid
0,5 kl nisujahu
200 g võid või küpsetusmargariini
0,75 kl suhkrut
2 muna
2 sl vett
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola

Kate:
3 kl tükeldatud õunu
0,5kl suhkrut
0,5 kl kaerapalle (või röstitud kaerahelbeid)
3 sl piima
1 muna
1 sl suhkrut
kaneel

  • Hõõru pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sool, seejärel küpsetuspulbriga segatud kaerakliid koos jahuga ning vesi.    
  • Lase tainal külmas paar tundi paisuda, aseta vormi põhja, jäta ääris. 
  • Pane peale suhkru ja kaneeliga segatud õunatukid ning pane 240kraadisesse kuumusesse küpsema. 
  • Kui õunad on peaaegu pehmed, riputa peale kaerapallid, mis on veeretatud muna-piima-suhkrusegus. 
  • Kui kaerapalle pole käeparast, sobib peale panna ka jämedaid röstitud kaerahelbeid.
  • Küpseta, kuni kook muutub pealt kollakaks. 
  • Süüa võib soojalt või külmalt piimaga.