Maisipannkoogid


1½ dl maisijahu (Risenta maisijahu on peenem ja parem, Veski-Mati oma jämedam, tuleb kauem paisutada) 
½dl tatrajahu või –helbeid
¼ dl sojajahu
3 dl vett või mineraalvett
1-2 spl toiduõli
1 peenelt riivitud porgand või õun
¼tl soola
maitse järgi suhkrut


  • Segada jahud vedelikuga, lisada porgand või õun ja maitsesta.  
  • Lasta taignal vähemalt pool tundi paisuda. 
  • Lisada õli ja segada hoolikalt. 
  • Iga uue pannitäie eel tuleb tainas läbi segada, sest maisijahu vajub põhja.
  • Küpsetamiseks peab pann olema korralikult kuum. 
  • Õli tuleb panna ühe pannitäie kohta pool teelusikatäit. 
  • Algajal on lihtsam teha lusikapannkooke, sest pööramine nõuab pisut harjutamist.



Pere ja kodu mai 2000