Vormileib

1 dl riisihelbeid
1 dl hirsihelbeid
4 dl vett
1 pakk pärmi
1 spl suhkrut või siirupit
1 dl tatrajahu
5 1/2 dl Hirssisen hiivaleipäjauhoa või heledat küpsetusjahu
soola
  •  Leota riisi- ja hirsihelbeid vees umbes pool tundi. 
  • Murenda sekka pärm ja sega ühtlaseks. 
  • Lisa suhkur või siirup ja 1 dl tatrajahu. 
  • Lase taignal kerkida umbes pool tundi. 
  • Sega ülejäänud jahud tugevasti sõtkudes. 
  • Jaga taigen kolme väiksesse vormi, mis on õliga määritud. 
  • Lase kerkida vormi sees. 
  • Küpseta 200 kraadi kuumuses umbes pool tundi. 




NB!
2½ dl Hirssisen hiivaleipäjauhot + ½ dl kartulijahu = 1 dl tatrajahu, 1 dl riisijahu, 1 dl kartulijahu
Paganus, Aila,  Palva-Ahola, Marjatta. Allergia ja keliakia. Uusi ruokakirja