50 g kaera- või maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
peotäis pähkleid või mandleid
1,5 dl (suhkruroo)siirupit või mett
0,6 dl õli
2,4 dl piima
2 muna
1 rabarberivars (u 120-150 g)
soovi korral kaneeli ja tuhksuhkrut
- Lõika rabarber väikesteks tükkideks.
- Sega ühes kausis sõelutud jahud, sool ja küpsetuspulber, teises aga peenelt hakitud pähklid, mesi, õli, piim ja kergelt lahti klopitud munad.
- Lisa jahusegu samal ajal segades vedelatele ainetele, lisa rabarberi tükid ja sega läbi.
- Vala tainas muffinivormidesse (saab 12 suurt ääreni täis vormi), raputa soovi korral peale kaneeli ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 25 minutit kuni muffinid on pealt pruunid ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
- Lase u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta siis vormidest välja restile jahtuma.
LP 01.06.2013
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar