Põhi:
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna
Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna
Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart
- Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahu, sool ja küpsetuspulber, haki noaga sinna hulka külmad võikuubikud ja seejärel sega hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks.
- Suru tainas 24–25 cm läbimõõduga ettevalmistatud vormi põhja ja äärtele.
- Hoia vormi umbes pool tundi külmkapis.
- Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
- Kuni põhi eelküpseb, puhasta ja tükelda suitsukala.
- Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, kodujuust ja koor.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Puista pirukapõhjale suitsukalatükid, vala peale täidis ja küpseta pirukat umbes 35 minutit 180-kraadises ahjus, kuni täidis on tahenenud ja muutub kuldseks.
LP
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar