Tatrakarask

600–700 g tatrajahu
500 ml keefirit või hapupiima 
1 muna
1 tl soola 
1 tl soodat 
1 sl suhkur



  • Sega keefir, muna ja sool. 
  • Järk-järgult lisa soodaga segatud jahu, kuni moodustub tihke tainas. 
  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini. 
  • Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga. 
  • Karaskit võib küpsetada nii õhema plaadikoogina kui teha vormis nagu leiba. 
  • Sellest sõltub ka küpsetusaeg, leivana küpsetades kulub tund või isegi rohkem. 
  • Lase karask pealt pruuniks küpseda, seejärel kata vorm fooliumiga, et vältida pealt kõrbemist, nii jääb karask mahlasem. 
  • Ahjusooja karaskit võib hakata kohe sööma, kuid veidi jahtunult on teda parem lõigata.
  • Maitseb hästi koorevõist, kõrvitsaseemneõlist, küüslaugust, tillist, piprast ja soolast tehtud maitsevõiga.
Õhtuleht 08.03.2014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar