10 muna
2 1/2 dl suhkrut
1 1/2 dl tumedat kakaopulbrit
Täidis:
75 g sissetehtud kirsse
1 purk aprikoosikonservi
4 dl vahukoort
3 sl suhkrut
50 g tumedat sokolaadi
1 purk puuviljakonservi (katteks)
- Löö munad lahti, munavalged ja rebud eraldi.
- Jälgi, et valge hulka ei satuks kollast!
- Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
- Vahusta rebud suhkruga, nii et saad paksu vahuse segu.
- Ettevaatlikult segades lisa sinna läbi sõela kakaopulber.
- Sega ka munavalgevaht rebu-kakaovahu hulka.
- Laota taigen õhukese kihina kahele ahjuplaadile küpsetuspaberi peale.
- Küpseta koogiplaate ringöhuahjus 200° temperatuuril 20 min.
- Lase ahjust võetud koogiplaadid jahtuda ja lõika pooleks.
- Valmista täidis: tükelda kirsid ja aprikoosid, vahusta koor suhkruga, riivi sokolaad peeneks.
- Pane kook serveerimisvaagnal kokku.
- Määri alumisele koogikihile vahukoort ning pane peale tükeldatud aprikoose ja kirsse.
- Aseta järgmine plaat peale ja korda sama.
- Koogipinnale määri vahukoort ning kaunista sokolaadilaastude ja konservpuuviljaga.