1
keskmine kapsapea
300g
hakkliha
100g
keedetud riisi
2
mugulsibulat
1
väike paprika
200g
hapukoort
rasvainet
küpsetamiseks
soola,
soovi korral pipart ja muskaati
- Puhasta kapsapea pealmistest lehtedest ja lõika sellesse ava nii, et moodustuks tervete servadega kauss.
- Aja kastrulis vesi keema, maitsesta soolaga ja aseta kapsapea veidikeseks keema.
- Keeda kapsas tasasel tulel poolpehmeks.Haki mugulsibul ja prae koos hakkliha, paprika ja maitseainetega läbi.
- Veidi jahtunud hakkliha hulka lisa keedetud riis.
- Soovi korral maitsesta täiendavalt.
- Saadud täidisega täida kapsasüvend, vala peale hapukoor ja aseta kapsas praepannil ahju.
- Küpseta rooga 50 min kuumuse120° C ja jälgi, et pannil oleks piisavalt vett auru tekkeks.
- Serveeri keedu- või ahjukartuliga.