Kapsahautis



1 keskmine kapsapea
300g hakkliha
100g keedetud riisi
2 mugulsibulat
1 väike paprika
200g hapukoort
rasvainet küpsetamiseks
soola, soovi korral pipart ja muskaati



  • Puhasta kapsapea pealmis­test lehtedest ja lõika sellesse ava nii, et moodustuks tervete servadega kauss. 
  • Aja kastrulis vesi keema, maitsesta soolaga ja aseta kapsapea veidikeseks keema.
  • Keeda kapsas tasasel tulel poolpehmeks.Haki mugulsibul ja prae koos hakkliha, paprika ja mait­seainetega läbi. 
  • Veidi jahtu­nud hakkliha hulka lisa keede­tud riis. 
  • Soovi korral maitsesta täiendavalt. 
  • Saadud täidisega täida kap­sasüvend, vala peale hapukoor ja aseta kapsas praepannil ahju.  
  • Küpseta rooga 50 min kuu­muse120° C ja jälgi, et pannil oleks piisavalt vett auru tek­keks. 
  • Serveeri keedu- või ahju­kartuliga.