100 gr margariini
3 dl nisujahu
¾ dl suhkrut
1 tl küps. pulbrit
¾ dl rõõska koort
asenduseks:
valmis liivataignat
Täidis:
100 gr mandlimassi
1 kg värskeid ploome
Taigen:
- Ained segada ühtlaseks massiks ja panna veidikeseks ajaks külmkappi.
- Ploomid poolitada, teha ühte otsa sisselõiked, et need siiski koos püsivad.
- Seejärel pane taigen koogivormi (Ø 26 cm) põhjale ja äärtele.
- Lõika mandlimass viiludeks ja laota taignale.
- Mandlimassile laota ploomid nii, et ploomiread moodustavad kodarad.
- Lõpuks puista peale suhkrut.
- Küpseta 35-40 minutit 200-kraadises ahjus.
- Serveerimisel kata kook toorjuustuga, mis on 10% rõõsa koorega vedeldatud ja maitsestatud vanilliga