Mandli-ploomikook

Põhi:

100 gr margariini
3 dl nisujahu
¾ dl suhkrut
1 tl küps. pulbrit
¾ dl rõõska koort 

asenduseks:
valmis liivataignat

Täidis:

100 gr mandlimassi
1 kg värskeid ploome



Taigen:  
  • Ained segada ühtlaseks massiks ja panna veidikeseks ajaks külmkappi.
  • Ploomid poolitada, teha ühte otsa sisselõiked, et need siiski koos püsivad. 
  • Seejärel pane taigen koogivormi (Ø 26 cm) põhjale ja äärtele. 
  • Lõika mandlimass viiludeks ja laota taignale. 
  • Mandlimassile laota ploomid nii, et ploomiread moodustavad kodarad. 
  • Lõpuks puista peale suhkrut. 
  • Küpseta 35-40 minutit 200-kraadises ahjus. 
  • Serveerimisel kata kook toorjuustuga, mis on 10% rõõsa koorega vedeldatud ja maitsestatud vanilliga