2
dl vett
1
1/2 kg suhkrut
(~3 liitrit)
- Loputa ja puhasta õunad, eemalda seemnekojad.
- Koori ainult sel juhul, kui koor on liiga tugev ja sitke.
- Lõigu õunad viiludeks või kuubikuteks.
- Keeda õunu vähese veega aeglasel tulel, kuni need muutuvad pehmeks.
- Kui jätkad keetmist, siis muutuvad õunad pudelaks ja saad hoopis õunapüree.
- Kui õunad on pehmed, lisa suhkur.
- Sega aegajalt kuni põhjani, et keedis põhja ei kõrbeks.
- Keeda 10 minutit, kuni keedis pakseneb ja muutub helkivaks.
- Tõsta keedis puhastesse purkidesse keldrisse panekuks või külmkapikarpidesse sügavkülmas säilitamiseks.
- Eriti kaua keedis ei säili ja hakkab kergesti tuhmuma.
Õunakeedist võib maitsestada näiteks kaneelitükkide või sidrunmelissilehtedega. Pane need valmiskeedetud keedisesse.