Pätsikesed õunatäidisega

200 gr võid
3/4 kl hapukoort

1 pakk magusat kohupiima

2 kl jahu

1/4 tl küpsetuspulbrit

õunatükikesi

suhkru-kaneeli segu

 
määrimiseks muna (saab ka ilma munata!)


 

  • Või sulatada, juurde hapukoor, kohupiim, segada, lisada jahusse küpsetuspulber ja jahu siis ülejäänud ainete hulka. 
  • Pista natukeseks külma. 
  • Õunad lõigata hästi peeneks. 
  • Rullida taigen lauale, lõigata sellest ümmarguse, umbes 10-12 cm diameetriga kettad, iga ketta peale panna törts õunu ja kaneeli-suhkru segu, murda kettad pooleks, et täidis jääb vahele ja pressida kahvliga pätsikeste ääred kokku. 
  • Panna ahjuplaadile, määrida munaga ja küpsetada kuldpruuniks.