Sojamajonees

75- 100 g sojapiimapulbrit

150 g vett
2 spl õli
50 g äädikat
10 g sinepit
pipart ja soola maitse järgi

  • Piimapulber segada veega ja jätta 7 - 10 minutiks valmima. 
  • Lisada õli, sinep, sool, pipar, äädikas. 
  • Kõik ained vahustada. 
  • Segu kallata potti ja puulusikaga segades kuumutada keemiseni. 
  • Jahutada ja säilitada külmkapis. 
Erinevate lisanditega võib samast majoneesist segada oma maitse järgi uue majoneesi: 
  • 200 grammile sojamajoneesile lisada 1 teelusikatäis peenestatud ürte -peterselli, sellerit, tilli, spinatit, rohelist sibulat, karulauku jm. 
  • Võib lisada ka 3 tl ketsupit või tomatit, millel nahk eelnevalt eemaldatud, või tsillipipra pulbrit ja pisut ürdisoola. 
Või (200 g majoneesi kohta) 100 g riivitud mädarõigast, 1 spl sidrunimahla, mett, pisut soola. Ja veel : 100 g hapukoort või maitsestamata eesti jogurtit.