Jäätisešarlott


MOKARULLBISKVIIT:   
(2 tk)
6 kanamuna
3 dl suhkrut
2 dl kartulijahu
4 spl kakaopulbrit
3 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:
300 g laktoosita margariini
5 dl tuhksuhkrut
6 tl vanillsuhkrut
6 tl lahustuvat kohvipulbrit
2 munakollast

tofujäätist

  • Vahusta munad ja suhkur. 
  • Sega kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber kokku, lisa segu ettevaatlikult muna­vahule.
  • Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaa­dile (30 x 40). 
  • Küpseta ahju keskel 250 kraadi juures 5 minutit.
  • Kummuta tordipõhi suhkruga ülepuistatud küpse­tuspaberile ja tõmba ära küpsetuspaber. 
  • Jäta ahjuplaadi alla jahtuma, nii jääb biskviit mahlasem.
  • Valmista täidis. 
  • Vahusta margariin ja tuhksuhkur. 
  • Lisa vanillsuhkur, kohvipulber ja munakollased. 
  • Määri täidis jahtunud biskviitpõhjale ja keera rulli. 
  • Hoia paar tundi külmkapis. 
  • Rull säilib külmkapis paar päeva, sügavkülmas kolm kuud.
  • Lõika rullbiskviit ühepaksusteks viiludeks. 
  • Vooderda külmakindel kauss kõigepealt toidukilega ja siis rull­biskviidiviiludega. 
  • Täida kauss tofujäätisega. 
  • Pane jääti­se peale rullbiskviidiviilud ja vajuta kergelt kinni.
  • Kata toidukilega.
  • Pane kook sügavkülma 2-3 tunniks ja võta välja 15 minutit enne serveerimist.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar