MOKARULLBISKVIIT:
(2 tk)
6 kanamuna
3 dl suhkrut
2 dl kartulijahu
4 spl kakaopulbrit
3 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
300 g laktoosita margariini
5 dl tuhksuhkrut
6 tl vanillsuhkrut
6 tl lahustuvat kohvipulbrit
2 munakollast
tofujäätist
- Vahusta munad ja suhkur.
- Sega kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber kokku, lisa segu ettevaatlikult munavahule.
- Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30 x 40).
- Küpseta ahju keskel 250 kraadi juures 5 minutit.
- Kummuta tordipõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja tõmba ära küpsetuspaber.
- Jäta ahjuplaadi alla jahtuma, nii jääb biskviit mahlasem.
- Valmista täidis.
- Vahusta margariin ja tuhksuhkur.
- Lisa vanillsuhkur, kohvipulber ja munakollased.
- Määri täidis jahtunud biskviitpõhjale ja keera rulli.
- Hoia paar tundi külmkapis.
- Rull säilib külmkapis paar päeva, sügavkülmas kolm kuud.
- Lõika rullbiskviit ühepaksusteks viiludeks.
- Vooderda külmakindel kauss kõigepealt toidukilega ja siis rullbiskviidiviiludega.
- Täida kauss tofujäätisega.
- Pane jäätise peale rullbiskviidiviilud ja vajuta kergelt kinni.
- Kata toidukilega.
- Pane kook sügavkülma 2-3 tunniks ja võta välja 15 minutit enne serveerimist.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar