Õunašarlott


BISKVIITPÕHI:
4 kanamuna
1 ½ dl suhkrut
1 1/2 dl odrajahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit

VAHELE:
õunamarmelaadi

TÄIDIS:
3 spl õunamahla
½ spl sidrunimahla
5 želatiinilehte
2 pk kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl õunamarmelaadi

KAUNISTUSEKS:
rohelisi nonparelle vms
sidrunmelissi
vahukoort


Valmista rullbiskviit:
  • Vahusta toasoojad munad ja suh­kur, sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. 
  • Sega ühtlaseks. 
  • Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahju­plaadile ja küpseta 225 kraadi juures 6 minutit. 
  • Kum­muta suhkruga ülepuistatud ahjuplaadile ja lase natuke jahtuda. 
  • Määri peale õunamarmelaadi ja keera rulli. 
  • Pane külma.
  • Valmista täidis: pane želatiinilehed külma vette pai­suma ja vahusta koor. 
  • Sega õunamarmelaad kohupii­maga. 
  • Sulata kuivemaks pigistatud želatiinilehed kuu­ma õuna-sidrunimahla sisse. 
  • Lisa leige želatiin vähehaa­val kohupiimasegule ja viimasena ettevaatlikult segades vahukoor.
  • Lõika rullbiskviit tükkideks ja vooderda tükkidega toidukilega kaetud ümarapõhjaline kauss. 
  • Kalla täidis kaussi. 
  • Lase öö läbi tarduda. 
  • Kummuta taldrikule ja kaunista vastavalt soovile.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar