BISKVIITPÕHI:
4 kanamuna
1 ½ dl suhkrut
1 1/2 dl odrajahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
VAHELE:
õunamarmelaadi
TÄIDIS:
3 spl õunamahla
½ spl sidrunimahla
5 želatiinilehte
2 pk kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl õunamarmelaadi
KAUNISTUSEKS:
rohelisi nonparelle vms
sidrunmelissi
vahukoort
Valmista rullbiskviit:
- Vahusta toasoojad munad ja suhkur, sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu.
- Sega ühtlaseks.
- Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 6 minutit.
- Kummuta suhkruga ülepuistatud ahjuplaadile ja lase natuke jahtuda.
- Määri peale õunamarmelaadi ja keera rulli.
- Pane külma.
- Valmista täidis: pane želatiinilehed külma vette paisuma ja vahusta koor.
- Sega õunamarmelaad kohupiimaga.
- Sulata kuivemaks pigistatud želatiinilehed kuuma õuna-sidrunimahla sisse.
- Lisa leige želatiin vähehaaval kohupiimasegule ja viimasena ettevaatlikult segades vahukoor.
- Lõika rullbiskviit tükkideks ja vooderda tükkidega toidukilega kaetud ümarapõhjaline kauss.
- Kalla täidis kaussi.
- Lase öö läbi tarduda.
- Kummuta taldrikule ja kaunista vastavalt soovile.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar