PÕHI 1:
4 kanamuna
1 1/2 dl suhkrut
11/2 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
PÕHI 2:
4 kanamuna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
1 1/2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS 1:
õunakeedist või -püreed
TÄIDIS 2:
2-3 dl koort
u 1/2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 prk virsikukompotti (800 g)
PEALE:
1/4 dl keedisesuhkrut
3/4
dI vett
- Vahusta põhja jaoks munad ja suhkur.
- Sega kokku kuivained ja sõelu vahu hulka, sega hoolega.
- Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta 200 kraadi juures umbes 12 minutit.
- Kummuta biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja tõmba ettevaatlikult ära põhjapaber.
- Jahuta.
- Määri peale õunakeedist või -püreed.
- Jäta äärtest vabaks 1 cm.
- Keera biskviitplaat rulli ja mässi tihedalt küpsetuspaberisse.
- Vahusta täidise jaoks koor ja maitsesta suhkruga.
- Lõika virsikud õhukesteks viiludeks.
- Lõika rullbiskviit viiludeks nii, et osa lõike on paksemad, osa õhemad.
- Ehita lõikudest serveerimisvaagnale püramiid: paksemad lõigud alla, pane peale virsikuviilud ja vahukoor, järgmine kiht tuleb natuke väiksem kui eelmine jne.
- Kata kuhi virsikulõikudega.
- Glasuuriks keeda veest ja keedisesuhkrust siirup.
- Jahuta.
- Pintselda virsikulõikudele.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar