Pontšikud


400 g laktoosita Keiju margariini
½I vett
50 g pärmi
3 kanamuna
3 dl peensuhkrut
2 tl soola
3 tl kardemoni
1-1,3 I nisujahu

KÜPSETAMISEKS:
rasvainet

PEALE: 
peensuhkrut
 
  • Sulata Keiju, lisa vesi ja kontrolli, et segu oleks enam­vähem käesoojune. 
  • Klopi munad ja suhkur kergelt segi, lisa sool ja kardemon. 
  • Murenda pärm vedelikku ja oota, kuni see on sulanud. 
  • Lisa jahu ja sõtku pehme taigen.
  • Rulli taigen kohe 2 cm paksuseks leheks. 
  • Lõika vor­miga (näiteks morsiklaasiga) ümmargused kettad ja lase jahuga ülepuistatud töölaual kerkida 1-1 1/2 tundi. 
  • Ker­kimisaeg sõltub toatemperatuurist.
  • Kuumuta rasv ja küpseta selles pontšikud. 
  • Pane pontšikud majapidamispaberile nõrguma. 
  • Riputa soojadele pontšikutele suhkrut.

VARIANT: 
  • soovi korral võib jahtunud pontšikutele teha peale suhkruglasuuri: sega munavalge ja tuhksuh­kur tihedaks massiks ja toonita see toiduvärviga.
  • Peale võib riputada nonparelle.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar