400 g laktoosita Keiju margariini
½I
vett
50 g pärmi
3 kanamuna
3 dl peensuhkrut
2 tl soola
3 tl kardemoni
1-1,3 I nisujahu
KÜPSETAMISEKS:
rasvainet
PEALE:
peensuhkrut
- Sulata Keiju, lisa vesi ja kontrolli, et segu oleks enamvähem käesoojune.
- Klopi munad ja suhkur kergelt segi, lisa sool ja kardemon.
- Murenda pärm vedelikku ja oota, kuni see on sulanud.
- Lisa jahu ja sõtku pehme taigen.
- Rulli taigen kohe 2 cm paksuseks leheks.
- Lõika vormiga (näiteks morsiklaasiga) ümmargused kettad ja lase jahuga ülepuistatud töölaual kerkida 1-1 1/2 tundi.
- Kerkimisaeg sõltub toatemperatuurist.
- Kuumuta rasv ja küpseta selles pontšikud.
- Pane pontšikud majapidamispaberile nõrguma.
- Riputa soojadele pontšikutele suhkrut.
VARIANT:
- soovi korral võib jahtunud pontšikutele teha peale suhkruglasuuri: sega munavalge ja tuhksuhkur tihedaks massiks ja toonita see toiduvärviga.
- Peale võib riputada nonparelle.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar