Porgandikeeks


75 g küpsetusmargariini    
1 riivitud porgand
3 dl gluteenita jahu
1/2dl suhkrut
3/4 tl vanillsuhkrut
1/2 tl söögisoodat
1/2  tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kaneeli
150 g hapukoort                

GLASUUR:
50 g sulatatud juustu
2 dl tuhksuhkrut
50 g võid/margariini
1 tl vanillisuhkrut

  • Porgand teeb küpsetised mahlaseks ja annab neile ilusa värvi, samas ei mõjuta oluliselt maitset. 
  • Keeksi võib katta ka glasuuriga. 
  • Sulata või/margariin. 
  • Riivi porgand. 
  • Sega kokku kuiv­ained. 
  • Lisa juurde hapukoor, sulatatud või/margariin ja riivitud porgand. 
  • Sega taigen ühtlaseks ja kalla margariiniga määritud ümmargusse klaasvormi, küpseta 200 kraadi juures pool tundi. 
  • Kontrolli, et keeksi pind ei tõmbuks liiga pruuniks. 
  • Kui pealt kipub kõrbema, kata kook fooliumi või küpsetuspaberiga.
  • Kummuta kook vormist välja nii, et alumine pool jääks peale. Niiviisi pehmeneb vähehaaval ka krõbedaks küpsenud koorik.
  • Seda keeksi võib süüa ka ilma glasuurita, kuid juustu­glasuur sobib peale imehästi.
  • Vahusta glasuuriained ko­hevaks vahuks ja määri jahtunud keeksile.


Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar