250 g sulatatud küpsetusmargariini
4 dl suhkrut
4 dl gluteenita jahu
3 dl kartulijahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hapukoort
1/3 dl rõõska koort
Rabarbrit
- Puruga kaetud rabarbrikooki serveeritakse koos vanilliga maitsestatud vahukoore või vanillikastmega.
- Koori rabarbrivarred ja lõika neist umbes 2 cm pikkused tükid, poolita need.
- Sulata margariin.
- Taigna jaoks sega kausis suhkur, jahud, sooda ja küpsetuspulber.
- Lisa sulatatud ja natuke jahtunud margariin.
- Taigen jääb teraline.
- Kui taignatükid on liiga suured, siis murenda neid käega väiksemaks.
- Jäta umbes 1 detsiliiter taignat järele, ülejäänud taignale lisa koor ja hapukoor.
- Sega kiiresti ja põhjalikult läbi.
- Vajuta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane rabarbritükid peale.
- Raputa peale ülejäänud purutaigen.
- Küpseta kooki 175 kraadi juures tubli pool tundi.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar