Purune rabarberikook


250 g sulatatud küpsetus­margariini
4 dl suhkrut
4 dl gluteenita jahu
3 dl kartulijahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hapukoort
1/3 dl rõõska koort
Rabarbrit


  • Puruga kaetud rabarbrikooki serveeritakse koos vanilliga maitsestatud vahukoore või vanillikastmega.
  • Koori rabarbrivarred ja lõika neist umbes 2 cm pikku­sed tükid, poolita need. 
  • Sulata margariin.
  • Taigna jaoks sega kausis suhkur, jahud, sooda ja küp­setuspulber. 
  • Lisa sulatatud ja natuke jahtunud marga­riin. 
  • Taigen jääb teraline. 
  • Kui taignatükid on liiga suu­red, siis murenda neid käega väiksemaks. 
  • Jäta umbes 1 detsiliiter taignat järele, ülejäänud taignale lisa koor ja hapukoor. 
  • Sega kiiresti ja põhjalikult läbi.
  • Vajuta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane rabarbritükid peale.
  • Raputa peale ülejäänud purutaigen. 
  • Küpseta kooki 175 kraadi juures tubli pool tundi.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar