Soolane pirukas


 PÕHI:
1 dl nisujahu
1 dl kuklijahu
1 dl laktoosita kartuli­helbeid
1 tl küpsetuspulbrit
100 g vedelat laktoosita ja kolesteroolita margariini
1 dl külma vett

TÄIDIS:
2 dl riivitud laktoosita juustu
1 pk tükeldatud Ameerika fileepeekonit
1 väike prk ananassitükke
1 kanamuna


  • Sega kuivained kokku. 
  • Lisa margariin ja lõpuks vesi. 
  • Sega taigen ühtlaseks ja patsuta jahuste kätega marga­riiniga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 28 cm läbi­mõõduga koogivormi. 
  • Tükelda peekon ribadeks ja kuumuta kiirest õlis. 
  • Sega täidiseained kokku ja kalla pirukapõhjale. 
  • Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
  • Variant: täidise hulka võib segada spargelkapsast, si­nihallitusjuustu ja ürte maitse järgi.
  • Peekoni võib asen­dada taise singiga või teha täidis ainult köögiviljadest.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar