Indiapärane kartulileib

3 suurt kartulit
1 dl kartlikeeduleent
2 1/2-3 dl tatrajahu
1 dl kartulijahu
2 spl õli
soola 

 Maitsev ja kiirestivalmiv leib 


  • Keeda kooritud kartulid pehmeks. 
  • Kalla vesi pealt, pannes tallele umbes 1 dl keeduvett. 
  • Püreesta kartulid ja lisa keeduvesi. 
  • Lase jahtuda toasoojaks. 
  • Sega juurde tatrajahu, kartulijahu, õli ja sool. 
  • Lase taignal seista külmkapis umbes tund. 
  • Rulli taignast kartulijahusel laual õhuksed leivad, läbimõõduga umbes 10-15 cm.
  • Küpseta leivad määritud pannil mõlemilt küljelt umbes 2 minutit, kuni hakkavad natuke kobrutama ja muudavad värvi. 
  • Parimad soojalt. 
 Soovitus: Sega leivataigna hulka tilli või rohelist sibulat.