![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE0DZa1rhsF6nImHri1PDb0oyQCeinG8WF4l4nYcNfhIR2dqTp0KRPRoAyE_Ds0TAuDLYFq9LgqCZ57fe-P2rudTwklcaSsdlr9HbLvwK8YW3118t_eGdDT7fUfJK6WKjuyrjHMVF7Aes/s200/images.jpg)
8-9
dl nisujahu
5
dl vett
1
tl soola
25
g pärmi
- Aja vesi käesoojaks ning sega sinna pärm ja nii palju jahu, et saad parajalt paksu kördi.
- Riputa pinnale veel kerge kiht jahu.
- Kata kauss linaga ja jäta paariks tunniks või ka kogu ööks käärima.
- Lisa sool ja sõtku taignasse nii palju jahu, et taigen muutub sitkeks ja küllalt kõvaks.
- Lase 1-2 tundi kerkida.
- Vormi taignast sõrmepaksused ümmargused kangid, lõika need ühepikkusteks tükkideks ja keera kringliks kokku.
- Liitekoht pigista sõrmedega kokku.
- Lase kringlitel lina all kerkida.
- Pane potti 3-4 liitrit vett ja 2 tl soola ning aja keema.
- Pista kerkinud kringlid 3-4 kaupa keevasse vette.
- Algul vajuvad need põhja, aga siis tõusevad pinnale.
- Tõsta kringlid vahukulbiga ahjuplaadile kuivama.
- Kui kringlid on pealt kuivad, siis pista need 10-15 minutiks 275° ahju.
Soovitus:
Vesikringlid
on kõige paremad ahjusoojalt. Need maitsevad paljaltki hästi, aga neile võib
ka veidi moosi või ürdijuustu peale määrida.