Jahuta ploomikook


200 g toapehmet võid
100 g tavalist suhkrut
100 g demerara suhkrut
200 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
100 g ühe minuti polentat (ökopoodides) või tavalist välismaist maisimannat
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 muna
250 g ploome
0,5 tl kaneeli
1/4 tl kardemoni
50 g pekaanipähkleid


  • Vahusta või suhkrutega. 
  • Sega omavahel kuiv- ja maitseained. 
  • Tükelda pähklid ja kividest puhastatud ploomid väiksemaks. 
  • Lisa või- ja suhkruvahule vaheldumisi munadega kuivained. 
  • Sega või mikserda madala kiirusega läbi. 
  • Sega juurde pähklid ja ploomid.
  • Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta esimesed 20 minutit 180-kraadises ahjus. 
  • Alanda kuumust 160 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. 
  • Proovi küpsust tikuga. 

Soovi korral kata kreemiga:
60 g maitsestamata toorjuustu
60 g vahukoort
45 g kondenspiima
25 g sidrunivõiet (lemon curd) või sidrunisiirupit
veidi kardemoni
  • Mikserda toorjuust ja vahukoor ühtlaseks massiks. 
  • Lisa ülejäänud koostisained ja sega läbi. 
  • Määri jahtunud koogile.
Arter
22.09.2012

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar