Mandli-õunasaiad


3 dl õunamahla+2 dl vett
2 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 tl soola
2 tl kardemoni
2 pk kuivpärmi
u 15 dl nisujahu
150 laktoosita margariini

TÄIDIS:
õunamarmelaadi
kaneeli
mandlilaaste

MÄÄRIMISEKS JA PEALE:
muna
kristallsuhkrut

  • Soojenda mahl ja vesi käesoojuseni. 
  • Sega hulka munad ja maitseained. 
  • Lisa vähese jahuga segatud kuivpärm ja siis ülejäänud jahu.
  • Lõpuks lisa pehme margariin ja sõtku ühtlane taigen. 
  • Lase kerkida rätiku all soojas kohas poole võrra.
  • Rulli taignast 2-3 suurt taignalehte. 
  • Määri leht õuna­marmelaadiga, riputa peale kaneeli ja mandlilaaste. 
  • Keera taignalehed tulli ja lõika viiludeks. 
  • Lase ahjuplaa­dil veel kerkida.
  • Määri pealt munaga ja kaunista kristalIsulikruga. 
  • Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar