200 g võid
150 g suhkrut
4 muna
150 g jahvatatud mandleid
250 g keedetud ja purustatud kartuleid
1 suurema apelsini riivitud koor
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
200 g tumedat (vähemalt 70%-lise kakaosisadusega) šokolaadi
Kate:
värskelt pressitud apelsinimahla
tuhksuhkrut
150 g suhkrut
4 muna
150 g jahvatatud mandleid
250 g keedetud ja purustatud kartuleid
1 suurema apelsini riivitud koor
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
200 g tumedat (vähemalt 70%-lise kakaosisadusega) šokolaadi
Kate:
värskelt pressitud apelsinimahla
tuhksuhkrut
- Vahusta toasoe või koos suhkruga.
- Lisa ükshaaval munad.
- juurde jahvatatud mandlitega segatud küpsetuspulber, kartulimass ning apelsinikoor.
- Sega ühtlaseks.
- šokolaad vesivannil ning lisa tainale.
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
- Kalla tainas koogivormi.
- Küpseta kooki ca 45 minutit, kuni koogi sisse torgatud puidust tikk jääb puhtaks.
- kook ahjust, lase jahtuda.
- Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga apelsinimahla järk-järgult tuhksuhkruga segades, kuni tekib parja paksusega glasuur.
- Glasuuri paksus peaks olema selline, et ta koogi pinnalt enne tahenemist maha ei valguks.
- Jahuta kook koos glasuuriga.
EE Mees13.12.2012
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar