Mahlane šokolaadi-apelsinikook ilma jahuta ja kartuliga

200 g võid
150 g suhkrut
4 muna
150 g jahvatatud mandleid
250 g keedetud ja purustatud kartuleid
1 suurema apelsini riivitud koor
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
200 g tumedat (vähemalt 70%-lise kakaosisadusega) šokolaadi
Kate: 
värskelt pressitud apelsinimahla 
tuhksuhkrut


  • Vahusta toasoe või koos suhkruga. 
  • Lisa ükshaaval munad. 
  • juurde jahvatatud mandlitega segatud küpsetuspulber, kartulimass ning apelsinikoor. 
  • Sega ühtlaseks. 
  • šokolaad vesivannil ning lisa tainale.
  • Kuumuta ahi 180 kraadini. 
  • Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
  • Kalla tainas koogivormi.
  • Küpseta kooki ca 45 minutit, kuni koogi sisse torgatud puidust tikk jääb puhtaks. 
  • kook ahjust, lase jahtuda.
  • Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga apelsinimahla järk-järgult tuhksuhkruga segades, kuni tekib parja paksusega glasuur. 
  • Glasuuri paksus peaks olema selline, et ta koogi pinnalt enne tahenemist maha ei valguks. 
  • Jahuta kook koos glasuuriga. 
EE Mees13.12.2012

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar