Minipitsad

Põhi: 

2½ dl vett
 25 g pärmi
 noaotsaga mineraalsoola
  2 dl kaerahelbeid
  3 dl rukkijahu

Täidis:
  3-4 sl tomatipüreed
  väike punane sibul
  75 g sampinjone (või muid seeni)
  punet
  basiilikut
  1 küüslaugukuus
  100 g kirsstomateid
  100 g mozzarella juustu
  2 dl riivjuustu (tugevamaitselist)


  • Lahusta pärm käesoojas vees, lisa ülejäänud kuivained ja sega ühtlane tainas. 
  • Jäta tainas tunnikeseks sooja kohta rätiku alla kerkima, sel ajal puhasta ja tükelda täidiseained.
  • Riputa lauale jahu ja rulli tainas õhukeseks. 
  • Vajuta suurema klaasiga tainast välja ümmargused rattad ja lae neil rätiku all 15 minutit kerkida. 
  • Suru kerkinud pitsapõhjad lapikuks.
  • Määri pitsapõhjadele tomatipüreed, lao peal sibularattad, tükeldatud seened, küüslauk ja mozzarella juust. 
  • Riputa üle riivjuustuga. 
  • Küpseta 250kraadises ahjus 5-10 minutit.


   Serveeri soojalt.