2½ dl vett
25 g pärmi
noaotsaga mineraalsoola
2 dl kaerahelbeid
3 dl rukkijahu
Täidis:
3-4 sl tomatipüreed
väike punane sibul
75 g sampinjone (või
muid seeni)
punet
basiilikut
1 küüslaugukuus
100 g kirsstomateid
100 g mozzarella
juustu
2 dl riivjuustu
(tugevamaitselist)
- Lahusta pärm käesoojas vees, lisa ülejäänud kuivained ja sega ühtlane tainas.
- Jäta tainas tunnikeseks sooja kohta rätiku alla kerkima, sel ajal puhasta ja tükelda täidiseained.
- Riputa lauale jahu ja rulli tainas õhukeseks.
- Vajuta suurema klaasiga tainast välja ümmargused rattad ja lae neil rätiku all 15 minutit kerkida.
- Suru kerkinud pitsapõhjad lapikuks.
- Määri pitsapõhjadele tomatipüreed, lao peal sibularattad, tükeldatud seened, küüslauk ja mozzarella juust.
- Riputa üle riivjuustuga.
- Küpseta 250kraadises ahjus 5-10 minutit.
Serveeri soojalt.