Vesikringlid


8-9 dl nisujahu
5 dl vett
1 tl soola
25 g pärmi




 
~20 tk
  • Aja vesi käesoojaks ning sega sinna pärm ja nii palju jahu, et saad parajalt paksu kördi. 
  • Riputa pinnale veel kerge kiht jahu. 
  • Kata kauss linaga ja jäta paa­riks tunniks või ka kogu ööks käärima.  
  • Lisa sool ja sõtku taignasse nii pal­ju jahu, et taigen muutub sitkeks ja küllalt kõvaks.
  • Lase 1-2 tundi kerkida.  
  • Vormi taignast sõrmepaksused üm­margused kangid, lõika need ühepik­kusteks tükkideks ja keera kringliks kokku. 
  • Liitekoht pigista sõrmedega kokku. 
  • Lase kringlitel lina all kerkida. 
  • Pane potti 3-4 liitrit vett ja 2 tl soola ning aja keema. 
  • Pista kerkinud kringlid 3-4 kau­pa keevasse vette. 
  • Algul vajuvad ­need põhja, aga siis tõusevad pin­nale. 
  • Tõsta kringlid vahukulbiga ahjuplaadile kuivama. 
  • Kui kringlid on pealt kuivad, siis pista need 10-15 minutiks 275° ahju.


Soovitus:
Vesikringlid on kõige paremad ahju­soojalt. Need maitsevad paljaltki häs­ti, aga neile võib ka veidi moosi või ürdijuustu peale määrida.