Jõulukoogid

2 dl kartulipüreed
100 g piimavaba margariini
1 1/2 dl tatrajahu
1 1/2 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis: 
100-150 g kivideta, kuivatatud  ploome
1 1/2 dl vett
15 tükki

  • Keeda ploomidest ja veest püree (umbes 40-50 minutit). 
  • Lisa vajadusel vett juurde. 
  • Sega pehme margariin, jahu, küpsetuspulber ja kartulipüree kokku ja aseta taigen külma pooleks tunniks. 
  • Rulli taigen kartulijahu abil küpsetuspaberi peal ristkülikukujuliseks. 
  • Lõigu taignast umbes 15 ühesuurust nelinurka ja aseta igale täidis. 
  • Keera taigen ümber täidise kolmnurkselt kinni ja suru servad tugevalt kokku. 
  • Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit.