Lihapirukad

15 tükki


2 dl kartulipüreed
100 g piimavaba margariini
1 1/2 dl tatrajahu
1 1/2 kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Lihatäidis:
2 dl keedetud riisi
2 dl praetud hakkliha
soola, 
valgepipart
natuke muud pipart

Taimetäidis:
Riivitud porgandit, kapsast ja sibulat, kuumutada õlis ja maitsestada soolaga, pipraga ja soovi korral muude ürtidega.


  • Sega pehme margariin, jahud, küpsetuspulber ja kartulipüree ja pane taigen pooleks tunniks külma. 
  • Valmista sel ajal täidised. 
  • Võta taigen külmikust ja vormi see kartulijahu abil küpsetuspaberi peal ristkülikukujuliseks. 
  • Lõika 15 umbes ühesuurust nelinurka ja aseta igale täidis. 
  • Tõsta nelinurga nurgad keskele kokku vajuta tugevalt kokku või murra kolmnurkseks.
  • Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit.