Näkileivad

100 g piimavaba margariini
2 dl vett
2 dl tatrahelbeid
2 spl seesamiseemneid
1 tl soodat
natuke soola
2 1/2 dl Hirssisen hiivaleipäjauhoja või küpsetusjahu (või tsöliaakiahaigetele spetsjahu näiteks: Finaxin gluteenitonta jauhoseosta)
  • Sulata margariin. 
  • Sega kokku muud ained, sooda sega enne jahuga eraldi. 
  • Sega taigen ühtlaseks. 
  • Rulli õhukesteks leibadeks kartulijahusel laual. 
  • Lõika neljakandilised tükid. 
  • Tee kahvliga auguliseks. 
  • Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.




NB!
2½ dl Hirssisen hiivaleipäjauhot + ½ dl kartulijahu = 1 dl tatrajahu, 1 dl riisijahu, 1 dl kartulijahu
Paganus, Aila,  Palva-Ahola, Marjatta. Allergia ja keliakia. Uusi ruokakirja