Maguskartuli salat

400-500 g maguskartulit
100-150 g juursellerit
1 suurem hapum õun
1 fenkol ehk apteegitill
1 väiksem mugulsibul
1 keedetud munakollane
4 sl praadimisõli
1/2 sidruni mahl
1-2 kuhjas sl puhastatud ja purustatud kõrvitsaseemneid
Veidi soola

Kastmeks 100 gr rõõska koort ja 1 tl suhkrut.


  • Lõika kooritud maguskartul parajateks kangideks või viiludeks ja prae õlis pidevalt segades läbi, kuni need on parajalt pehmed – hoidu puderjaks praadimisest. 
  • Nõruta üleliigne õli ja lase jahtuda.
  • Haki fenkol ja sibul peeneteks ribadeks, südamikust puhastatud õun kangideks ja seller peeneteks ribadeks (võiriivi jämedalt). 
  • Sega sellerile ja õunale kiiresti juurde sidrunimahl. 
  • Sega kõik ained kergelt läbi.
  • Klopi rõõsk koor suhkruga vahtu ja sega salatile juurde. 
  • Kõige peale puista kergelt röstitud ja jämedalt purustatud kõrvitsaseemneid.