1½ dl maisijahu (Risenta maisijahu on peenem ja parem, Veski-Mati oma jämedam, tuleb kauem paisutada)
½dl tatrajahu või –helbeid
¼
dl sojajahu
3
dl vett või mineraalvett
1-2
spl toiduõli
1
peenelt riivitud porgand või õun
¼tl
soola
maitse
järgi suhkrut
- Segada jahud vedelikuga, lisada porgand või õun ja maitsesta.
- Lasta taignal vähemalt pool tundi paisuda.
- Lisada õli ja segada hoolikalt.
- Iga uue pannitäie eel tuleb tainas läbi segada, sest maisijahu vajub põhja.
- Küpsetamiseks peab pann olema korralikult kuum.
- Õli tuleb panna ühe pannitäie kohta pool teelusikatäit.
- Algajal on lihtsam teha lusikapannkooke, sest pööramine nõuab pisut harjutamist.
Pere ja kodu mai 2000