Kuiv kook


2 kanamuna
1 ½ dl sojapiima
1 dl sulatatud võid
2 dl riisijahu
1 dl tatrajahu
1 dl maisijahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 dl riivitud porgandit


  • Võta munad külmkapist välja 1/2-1 tund enne küpseta­mist, siis need lähevad paremini vahule. 
  • Vahusta mu­nad. 
  • Lisa vahule kordamööda sojapiim ja küpsetus­pulbriga segatud jahud. 
  • Lisa riivitud porgand ja sulata­tud või. 
  • Sega kogu aeg.
  • Kalla taigen margariiniga määritud ja jahuga ülepuis­tatud (näit riisijahuga) vormi.
  • Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.
  • Proovi puutikuga, kas kook on küps. 
  • Kui taigen jääb tiku külge kinni, siis küpseta veel natuke.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar