TAIGEN:
125 g sulatatud võid
3 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
11/3 dl suhkrut
11/3 tl
kardemoni
11/3 dl
hapupiima
PEALE:
Ananassitükke
Suhkrut
Kaneeli
- See hapupiimakook on mõeldud neile, kel on munaallergia.
- Kooki võib teha koos lapsega, sest valmistamine on lihtne ja lõpuks võib laps ise teha piruka peale ananassitükkidest päikese.
- Sulata või ja lase jahtuda.
- Sega kokku nisujahu, sooda, suhkur ja kardemon.
- Lisa hapupiim ja sulatatud ning jahtunud või.
- Sega taigen ja vajuta margariiniga määritud ümmargusse koogivormi.
- Pane ananassilõigud päikesekujuliselt peale: keskele tihedamad ja äärtele hõredamad kiired.
- Lõpuks riputa peale natuke suhkrut ja kaneeli.
- Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.
- Pärast küpsetamist võid veel natuke suhkrut peale riputada.
- Koogi peale võib panna ka marju, näiteks mustikaid või vaarikaid.
- Mustikakook sobib hästi vanillijäätisega.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar