Leivaküpsetajas tehtud leib


3 dl vett
1 kanamuna
2 spl toiduõli
1 tl soola
1-2 spl siirupit
1 dl tatra-või riisihelbeid
2 dl tatrajahu
11/3-2 dl kartulijahu
2 tl kuivpärmi


  • Sega kokku vesi, muna, õli, sool ja siirup. 
  • Lisa jahu­pärmisegu. 
  • Pane leivaküpsetajasse ja kasuta lühiprog­rammi.

VARIANT: 
  • taigna hulka võib segada näit 1/2 dl tükelda­tud kuivatatud puuvilju või 1/2 dl riivitud porgandit. 
  • Leiva võib küpsetada ka ahjus: sega kõik ained kok­ku ja lase taignal kerkida. 
  • Vormi piklik päts ja pane see rasvaga määritud kitsasse vormi. 
  • Lase veel kerkida ja küpseta 225-250 kraadi juures, kuni koorik on pealt tume.
  • Leib tuleb seda parem, mida kauem see on ahjus.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar