3 dl vett
1 kanamuna
2 spl toiduõli
1 tl soola
1-2 spl siirupit
1 dl tatra-või riisihelbeid
2 dl tatrajahu
11/3-2 dl kartulijahu
2 tl kuivpärmi
- Sega kokku vesi, muna, õli, sool ja siirup.
- Lisa jahupärmisegu.
- Pane leivaküpsetajasse ja kasuta lühiprogrammi.
VARIANT:
- taigna hulka võib segada näit 1/2 dl tükeldatud kuivatatud puuvilju või 1/2 dl riivitud porgandit.
- Leiva võib küpsetada ka ahjus: sega kõik ained kokku ja lase taignal kerkida.
- Vormi piklik päts ja pane see rasvaga määritud kitsasse vormi.
- Lase veel kerkida ja küpseta 225-250 kraadi juures, kuni koorik on pealt tume.
- Leib tuleb seda parem, mida kauem see on ahjus.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar