Päikesekook


PÕHI 1:
4 kanamuna
1 1/2 dl suhkrut
11/2 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit

PÕHI 2:
4 kanamuna
 2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
1 1/2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS 1:
õunakeedist või -püreed

TÄIDIS 2:
2-3 dl koort
u 1/2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 prk virsikukompotti (800 g)

PEALE:
1/4 dl keedisesuhkrut
3/4 dI vett


  • Vahusta põhja jaoks munad ja suhkur. 
  • Sega kokku kuiv­ained ja sõelu vahu hulka, sega hoolega. 
  • Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 
  • Küpseta 200 kraadi juures umbes 12 minutit.
  • Kummuta biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpse­tuspaberile ja tõmba ettevaatlikult ära põhjapaber. 
  • Jahuta.
  • Määri peale õunakeedist või -püreed. 
  • Jäta äärtest va­baks 1 cm. 
  • Keera biskviitplaat rulli ja mässi tihedalt küpsetuspaberisse. 
  • Vahusta täidise jaoks koor ja mait­sesta suhkruga. 
  • Lõika virsikud õhukesteks viiludeks.
  • Lõika rullbiskviit viiludeks nii, et osa lõike on pakse­mad, osa õhemad. 
  • Ehita lõikudest serveerimisvaagnale püramiid: paksemad lõigud alla, pane peale virsikuvii­lud ja vahukoor, järgmine kiht tuleb natuke väiksem kui eelmine jne.
  • Kata kuhi virsikulõikudega. 
  • Glasuuriks keeda veest ja keedisesuhkrust siirup. 
  • Jahuta. 
  • Pintselda virsikulõiku­dele.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar