PÕHI:
6 kanamuna
3 dl suhkrut
1 ½ dl kartulijahu
1/2 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
NIISUTAMISEKS:
2 tl rummiessentsi või rummi
1 dl vett
TÄIDIS:
200 g šokolaadi-pähklivõid
GLASUUR:
170 g Fazeri sinist šokolaadi
1 ½ dl vahukoort
KAUNISTUSEKS:
½ dl vahukoort
- Vahusta munad ja suhkur.
- Sega kuivained kausis vispliga, siis pole vaja neid sõeluda, ning lisa munavahule.
- Kalla taigen ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures 10 minutit, kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile.
- Lase jahtuda.
- Vahusta koor ja maitsesta vesi rummiga, seda võib panna maitse järgi.
- Pane šokolaadi-pähklivõi väikses kausis kuumavee kastrulisse ja pane kaas peale.
- Lõika koogipõhi pooleks ja tõsta üks pool serveerimisvaagnale.
- Niisuta rummiveega.
- Määri täidis peale ja kata teise poolega.
- Niisuta.
- Sulata tükeldatud šokolaad koore hulka, sega ühtlaseks.
- Kata kook glasuuriga ja pigista tordipritsist vahukoorekuhjakesi äärtele.
- Kaunista martsipanirooside ja -lehtedega.
- Hoia enne serveerimist vähemalt üks tund külmkapis.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar