Rummikook


PÕHI:                                
6 kanamuna  
3 dl suhkrut                            
1 ½ dl kartulijahu               
1/2 dl kakaopulbrit             
1 tl küpsetuspulbrit     
       
NIISUTAMISEKS:            
2 tl rummiessentsi või rummi 
1 dl vett

TÄIDIS:
200 g šokolaadi-pähklivõid  
  
GLASUUR:                            
170 g Fazeri sinist šokolaadi 
1 ½ dl vahukoort   
    
KAUNISTUSEKS:
½ dl vahukoort


  • Vahusta munad ja suhkur. 
  • Sega kuivained kausis vispli­ga, siis pole vaja neid sõeluda, ning lisa munavahule. 
  • Kalla taigen ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures 10 minutit, kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. 
  • Lase jahtuda.
  • Vahusta koor ja maitsesta vesi rummiga, seda võib panna maitse järgi. 
  • Pane šokolaadi-pähklivõi väikses kausis kuumavee­ kastrulisse ja pane kaas peale.
  • Lõika koogipõhi pooleks ja tõsta üks pool serveeri­misvaagnale. 
  • Niisuta rummiveega. 
  • Määri täidis peale ja kata teise poolega. 
  • Niisuta.
  • Sulata tükeldatud šokolaad koore hulka, sega ühtla­seks. 
  • Kata kook glasuuriga ja pigista tordipritsist vahukoorekuhjakesi äärtele. 
  • Kaunista martsipanirooside ja -lehtedega. 
  • Hoia enne serveerimist vähemalt üks tund külmkapis.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar