Vürtsikeeks


3 dl hapupiima
3 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl nelki
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1⅓ dl tatrajahu
3⅓ dl vähese proteiiniga jahu
1 dl rapsiõli 
                          
  • Vürtsikeeksid valmivad kiiresti ja säilivad hästi. 
  • Enamikes retseptides kõik ained lihtsalt segatakse kokku. 
  • Sellise keeksi tegemine õnnestub ka algajal. 
  • Sega sooda hapupiimaga, lisa suhkur ning omavahel segatud jahud ja maitseained. 
  • Sega ühtlane taigen ja viimasena lisa õli. 
  • Kalla taigen margariiniga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud kahe liitri suurusesse rõngasvormi. 
  • Küpseta 175 kraadi juures umbes üks tund. 
  • Enne vormist väljavõtmist lase hetk jahtuda.
Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar