75 g küpsetusmargariini
1 riivitud porgand
3 dl gluteenita jahu
1/2dl
suhkrut
3/4 tl vanillsuhkrut
1/2
tl söögisoodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2
tl kaneeli
150 g hapukoort
GLASUUR:
50 g sulatatud juustu
2 dl tuhksuhkrut
50 g võid/margariini
1 tl vanillisuhkrut
- Porgand teeb küpsetised mahlaseks ja annab neile ilusa värvi, samas ei mõjuta oluliselt maitset.
- Keeksi võib katta ka glasuuriga.
- Sulata või/margariin.
- Riivi porgand.
- Sega kokku kuivained.
- Lisa juurde hapukoor, sulatatud või/margariin ja riivitud porgand.
- Sega taigen ühtlaseks ja kalla margariiniga määritud ümmargusse klaasvormi, küpseta 200 kraadi juures pool tundi.
- Kontrolli, et keeksi pind ei tõmbuks liiga pruuniks.
- Kui pealt kipub kõrbema, kata kook fooliumi või küpsetuspaberiga.
- Kummuta kook vormist välja nii, et alumine pool jääks peale. Niiviisi pehmeneb vähehaaval ka krõbedaks küpsenud koorik.
- Seda keeksi võib süüa ka ilma glasuurita, kuid juustuglasuur sobib peale imehästi.
- Vahusta glasuuriained kohevaks vahuks ja määri jahtunud keeksile.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar