Polenta

200–250 g maisimannat/ maisitangu
1 liiter vett, piima või puljongit
soola
võid



  • Vala keevasse vette/piima pidevalt vispeldades peene joana maisimanna, keera kuumus madalaks ja sega paarkümmend minutit kuni pool tundi. 
  • Paksuks läheb puder kiiresti, aga kuumust on vaja pikemalt, et maisi hea maitse saaks vabaneda. 
  • Võib juhtuda, et pead vahepeal lisama veel vett, kui segamine muutub liiga raskeks. 
  • Polentapuder mullitab nagu kuum laava, nii et kaitse käsi pajakinnastega. 
  • Pudru sisse sega tubli tükk võid ja maitsesta soolaga. 
  • Pool polentast pane külmkappi tahenema, et see siis õhtusöögi ajaks välja tõsta, viilutada ja õlisel pannil või fritüüris kuldpruuniks praadida. 
  • Sobib nii liha kui ka kala kõrvale.
LP 30.03.2013

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar