1 liiter vett, piima või puljongit
soola
võid
- Vala keevasse vette/piima pidevalt vispeldades peene joana maisimanna, keera kuumus madalaks ja sega paarkümmend minutit kuni pool tundi.
- Paksuks läheb puder kiiresti, aga kuumust on vaja pikemalt, et maisi hea maitse saaks vabaneda.
- Võib juhtuda, et pead vahepeal lisama veel vett, kui segamine muutub liiga raskeks.
- Polentapuder mullitab nagu kuum laava, nii et kaitse käsi pajakinnastega.
- Pudru sisse sega tubli tükk võid ja maitsesta soolaga.
- Pool polentast pane külmkappi tahenema, et see siis õhtusöögi ajaks välja tõsta, viilutada ja õlisel pannil või fritüüris kuldpruuniks praadida.
- Sobib nii liha kui ka kala kõrvale.
LP 30.03.2013
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar