Gluteenivaba suitsukala ja kodujuustu pirukas

Põhi:
80 g maisijahu
120 g riisijahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g külma võid
80 g hapukoort
1 muna

Täidis:
200 g suitsukala
3 muna
2 dl koort
200 g kodujuustu
värsket tilli
soola, pipart


  • Põhja jaoks sega omavahel sõelutud jahu, sool ja küpsetuspulber, haki noaga sinna hulka külmad võikuubikud ja seejärel sega hapukoore ja munaga ühtlaseks tainaks.
  • Suru tainas 24–25 cm läbimõõduga ettevalmistatud vormi põhja ja äärtele. 
  • Hoia vormi umbes pool tundi külmkapis.
  • Tee kahvliga tihedalt tainapõhjale augud ja küpseta seda ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
  • Kuni põhi eelküpseb, puhasta ja tükelda suitsukala. 
  • Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna, hakitud till, kodujuust ja koor. 
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Puista pirukapõhjale suitsukalatükid, vala peale täidis ja küpseta pirukat umbes 35 minutit 180-kraadises ahjus, kuni täidis on tahenenud ja muutub kuldseks.
LP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar