Kukeseene-tomatipirukas

Põhi
2 1/2 dl kaerajahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
50 g karbimargariini
1 dl kartulipüreed

Täidis
1/2 l kukeseeni
1 väike sibul
200 g pastinaaki
200 g maa-artišokki
1/4 - 1,2 tl soola
1/4 tl piprasegu
1 tl estragoni
1 tl tüümiani
 2 dl hapupiima
1 sl maisitärklist
1 muna


  • Sega põhja jahusse küpsetuspulber. 
  • Näpi sisse rasv ja lisa kartulipüree. 
  • Puhasta seened, koori ja tükelda sibul ja teised aiataimed. 
  • Kuumuta pannil kukeseened koos sibulaga, lisa sinna aedviljad ja osa maitseainetest, küpseta veel. 
  • Patsuta põhjatainas eelnevalt määritud küpsetusvormi põhjale ja säti ka äärtele. 
  • Tõsta täidis peale. 
  • Sega tärklis hapupiimaga, lisa ülejäänud maitseained ja muna. 
  • Kalla segu täidisele ja pista poirukas 200kraadisesse ahju. 
  • Küpseta 45 minutit.


Kodutohter 07/2010

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar