Kaerakarask

3dl rasvata piima või vett
50g pärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 dl kaerakliisid
1 ½ dl kaerahelbeid
3-4 dl sepikujahu
2-3 spl õli

 1 suur või 2 väikest karaskit
  • soojenda vesi või piim käesoojuseni
  • murenda pärm ja kalla leige vedelik peale
  • lisa sool, suhkur ja kliid ning sega hoolikalt, kuni pärm on sulanud
  • lisa vedelikule tasapisi jahu ja sega ühtlaseks
  • sõtku taigen hoolikalt läbi, lisa õli ja sõtku senikaua, kuni taigen kausi serva küljest lahti lööb
  • lase taignal rätiku all kahekordse mahuni kerkida ja vormi sellest 1 suur või 2 väiksemat pätsi
  • lase pätsil rätiku all soojas kohas veel umbes 30 minutit kerkida ja määri siis pealt piimaga. 
  • Küpseta 30-45 minutit vastavalt sellele, kas teed 1 või 2 karaskit
  • lase katmatuna jahtuda, siis tuleb kooruke krõbe