50g pärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 dl
kaerakliisid
1 ½ dl
kaerahelbeid
3-4 dl
sepikujahu
2-3 spl õli
1 suur või 2
väikest karaskit
- soojenda vesi või piim käesoojuseni
- murenda pärm ja kalla leige vedelik peale
- lisa sool, suhkur ja kliid ning sega hoolikalt, kuni pärm on sulanud
- lisa vedelikule tasapisi jahu ja sega ühtlaseks
- sõtku taigen hoolikalt läbi, lisa õli ja sõtku senikaua, kuni taigen kausi serva küljest lahti lööb
- lase taignal rätiku all kahekordse mahuni kerkida ja vormi sellest 1 suur või 2 väiksemat pätsi
- lase pätsil rätiku all soojas kohas veel umbes 30 minutit kerkida ja määri siis pealt piimaga.
- Küpseta 30-45 minutit vastavalt sellele, kas teed 1 või 2 karaskit
- lase katmatuna jahtuda, siis tuleb kooruke krõbe