2 dl vett
1/2 pakk pärmi
1 spl suhkrut
1 dl tatrahelbeid
2 dl Hirssisen hiivaleipäjauhoa
3 dl leivontajauhoa /küpsetusjahu/
soola
- Murenda soojas vees pärm, lisa maapirnipüree, suhkur, tatrahelbed ja Hirssisen hiivaleipäjauhoa.
- Lase kerkida soojas kohas 1/2-1 tundi.
- Sõtku sekka küpsetusjahu.
- Lase taignal kerkida.
- Veereta taignast kuklid.
- Kasutada võid veel hirsijahu või kartulijahu.
- Lase kerkida.
- Küpseta 225 kraadi kuumuses umbes 15 minutit.
NB!
2½ dl Hirssisen hiivaleipäjauhot + ½ dl kartulijahu = 1 dl tatrajahu, 1 dl riisijahu,
1 dl kartulijahu
Paganus,
Aila, Palva-Ahola, Marjatta. Allergia ja keliakia. Uusi ruokakirja