Maapirni kuklid

1 dl maapirnipüreed
2 dl vett
1/2 pakk pärmi
1 spl suhkrut
1 dl tatrahelbeid
2 dl Hirssisen hiivaleipäjauhoa
3 dl leivontajauhoa /küpsetusjahu/
soola
  • Murenda soojas vees pärm, lisa maapirnipüree, suhkur, tatrahelbed ja Hirssisen hiivaleipäjauhoa. 
  • Lase kerkida soojas kohas 1/2-1 tundi. 
  • Sõtku sekka küpsetusjahu. 
  • Lase taignal kerkida. 
  • Veereta taignast kuklid. 
  • Kasutada võid veel hirsijahu või kartulijahu. 
  • Lase kerkida. 
  • Küpseta 225 kraadi kuumuses umbes 15 minutit. 



NB!
2½ dl Hirssisen hiivaleipäjauhot + ½ dl kartulijahu = 1 dl tatrajahu, 1 dl riisijahu, 1 dl kartulijahu
Paganus, Aila,  Palva-Ahola, Marjatta. Allergia ja keliakia. Uusi ruokakirja