500 g taisemat hakkliha (võib ka kana- või kalkunihakkliha)
3-4 suuremat küpsemat tomatit
¼ kl toiduõli
1 keskmine mugulsibul
1 tl peenestatud kuivatatud aedpiprarohtu
1 kuhjas tl suhkrut
veidi soola
- Koori maguskartul ja lõika väiksemateks kuubikuteks.
- Pese kuubikud ja nõruta kuivaks.
- Prae kuumas õlis, kuni need muudavad värvi.
- Prae teisel pannil klaasjaks hakitud sibul, sega väikeste kogustena juurde hakkliha, suhkur ja sool.
- Prae liha pidevalt segades küpseks.
- Kasta tomatit korraks keeva vette ka eemalda koor, tükelda ja lisa hakkliha-sibulahautisele.
- Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni hautis on ühtlaselt värvunud.
- Võta haudepott, aseta põhja praetud maguskartul, puista peale veidi aedpiprarohtu.
- Kõige peale vala hakklihahautis, millesse sega ülejäänud aedpiprarohi.
- Kuumuta kaane all tasasel tulel veel u 10 minutit, võib ka ahjus hautada.