Maguskartuli-hakkliha roog

1 kg bataati
500 g taisemat hakkliha (võib ka kana- või kalkunihakkliha)
3-4 suuremat küpsemat tomatit
¼ kl toiduõli
1 keskmine mugulsibul
1 tl peenestatud kuivatatud aedpiprarohtu
1 kuhjas tl suhkrut
veidi soola



  • Koori maguskartul ja lõika väiksemateks kuubikuteks.  
  • Pese kuubikud ja nõruta kuivaks.  
  • Prae kuumas õlis, kuni need muudavad värvi. 
  • Prae teisel pannil klaasjaks hakitud sibul, sega väikeste kogustena juurde hakkliha, suhkur ja sool. 
  • Prae liha pidevalt segades küpseks. 
  • Kasta tomatit korraks keeva vette ka eemalda koor, tükelda ja lisa hakkliha-sibulahautisele.  
  • Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni hautis on ühtlaselt värvunud. 
  • Võta haudepott, aseta põhja praetud maguskartul, puista peale veidi aedpiprarohtu.  
  • Kõige peale vala hakklihahautis, millesse sega ülejäänud aedpiprarohi.  
  • Kuumuta kaane all tasasel tulel veel u 10 minutit, võib ka ahjus hautada.