1 dl hirsihelbeid
4 dl vett
1 pakk pärmi
1 spl suhkrut või siirupit
1 dl tatrajahu
5 1/2 dl Hirssisen hiivaleipäjauhoa või heledat
küpsetusjahu
soola
- Leota riisi- ja hirsihelbeid vees umbes pool tundi.
- Murenda sekka pärm ja sega ühtlaseks.
- Lisa suhkur või siirup ja 1 dl tatrajahu.
- Lase taignal kerkida umbes pool tundi.
- Sega ülejäänud jahud tugevasti sõtkudes.
- Jaga taigen kolme väiksesse vormi, mis on õliga määritud.
- Lase kerkida vormi sees.
- Küpseta 200 kraadi kuumuses umbes pool tundi.
NB!
2½ dl Hirssisen hiivaleipäjauhot + ½ dl kartulijahu = 1 dl tatrajahu, 1 dl riisijahu,
1 dl kartulijahu
Paganus,
Aila, Palva-Ahola, Marjatta. Allergia ja keliakia. Uusi ruokakirja